CHARLES - Et sjømannsliv

16 år gammel søker Charles eventyret og friheten han tror finnes på havet. Men førstereisgutten blir herdet av livets harde realiteter. Etter fem år som sjømann har alkoholen festet grepet. Til slutt går han i land for godt, til et liv som blir utsvevende, rått og ødeleggende.

Vi følger Charles fra hans tid på skoleskipet Christian Radich og videre som sjømann i utenriks fart. Historien starter i 1972 og tar oss med i ungguttens møte med fremmede havner, prostitusjon, neve-kamper, og psykiske utfordringer.

ISBN 978-82-92084-02-1. Hard cover. 202 sider. Allmennforlaget 2017. 
Pris: 150 kroner. Porto kommer i tillegg. Boken kan også kjøpes i Stavanger hos Piren Pub i Verksgata 9, eller Matros bar i Pedersgata 6.

Et lite utdrag fra boken:
Den ellers så hyggelige motormann Sørensen, pumpemann Larsen som aldri sa et ord, og kokken Sørhaug som alltid var så smilende. Samtlige gikk berserk denne julaften. Alkoholen hadde vasket vekk hemningene og løsnet tungebåndene. Elektrikeren var ubehøvlet og uten manerer. Han brydde seg ikke om å bruke kniv og gaffel på vanlig måte. Han skar opp svineribben som en slakter én gang for alle, og gaflet den siden i seg som om det gjaldt livet. Da tallerken var nesten tom rettet han blik-ket mot kokken og utbrøt at svoren på ribben kunne vært sprøere. Kokken var allerede varm i hodet etter å ha forberedt julemiddagen over gloheite ovner og kjeler. I ren forbannelse kastet han en potet midt i ansiktet til elektrikeren. Og så brøt helvete løs. Mannskapet begynte å sloss, og slagene haglet. Samtidig tikket telegrammene inn fra hjemlandet. Mens juleklokken kimer sin hilsen over jord i julens stille timer, går tankene ombord. De skulle bare visst der hjemme...

Elektrikeren ville skamslå kokken, men det ville ikke den overvektige matrosen tillate. Han hadde for faen ikke tenkt å spise hermetikk på grunn av at kokken lå i sykelugaren resten av turen. Så istedet for at kokken fikk skambank, røk elektrikeren og matrosen i tottene på hverandre. Elektrikeren fikk inn det første støtet, og blodspruten sto ut av nesen på matrosen. Men da våknet kaloriene i matro-sen, og han skallet elektrikeren så hardt at hovedsikringen røk. Etterpå skrevet han over elektrikeren og ga også pumpemannen en springskalle. Pumpemannen måtte senere sy fire sting over øyet. Han ville aldri bli like pen igjen, men mer interessant. Mens sangen Jeg er så glad hver julekveld, fløt fra høyttalerne, var det full slåsskamp. Et par av de mindre stridsdyktige søkte tilflukt under bordet, tvi-holdt i bordbena som var naglet fast i dørken, og nektet å la seg dra fram for å delta i slåssingen...