Scandic Hotel toer sine hender

Tekst: Erling Jensen - 13. desember 2021
11. desember 2021 søkte jeg på nettet etter Scandic Stavanger City Hotel. Jeg har tidligere gjort dette uten problemer, og har hatt flere opphold på hotellet. Jeg kom inn på en nettside som viste bilde av hotellet, informasjon og priser. Jeg bestilte et rom til kr. 1264,- men oppdaget at jeg ble belastet med kr. 1809,-. Jeg kontaktet derfor hotellet som forklarte at jeg hadde booket rom via guestreserva-tions.com, et selskap som Scandic hadde avtale med.
Dette er nettsiden som kom opp etter søk på Scandic Stavanger City:

Selv om Scandic hadde avtale med Guestreservations, fraskrev de seg alt ansvar. Etter flere meldin-ger kom det også fram at Scandic lot Guestreservations kjøpe rom hos dem, som selskapets solgte videre, og belastet kundene med andre priser enn det som sto oppgitt på nettsiden.

Scandic er også klar over at Guestreservations har lagt ut en nettside som kan lure kundene til å tro at det er Scandics offisielle nettside.

Guestreservations har drevet med svindel i mange år, og på nettet finner jeg klager fra kunder over hele verden. Men Scandic toer sine hender og fraskriver seg alt ansvar.

Jeg stilte spørsmål til Scandic hvorfor de lot Guestreservations kjøpe rom hos dem når de visste at kundene ble lurt. Jeg spurte også om hvorfor Scandic ikke reagerte på at Guestreservations la ut falske nettsider. Dette var svaret jeg fikk:

Jeg håper at så mange som mulig deler denne siden, slik at ikke flere hotellgjester bli lurt.

Til hovedsiden