Campingvognå fra Utbjoa

Tekst: Erling Jensen
Det var ein gang i 2015 at eg roda meg inn i ei auksjonsgruppa på Facebook. Bilar, bådar, camping-vogner og syklar gjekk onna hammaren. 

Men det gjekk tregt, folk va kjipe og la på 20-30 kroner kver gang di bøy. Te slutt blei eg irriterte og smellde inn ein 200-lapp øve budet bare for å markera at det går ann å få fart i sakene.

Et par uker seinare va me på vei hjem itte et besøk i Stavanger. Me satt på ferjå og nøyd utsikten øve Boknafjorden då telefonen ringte.

– Hallo, det e Erling.
– Ka ti do komma å henta campingvogn?
– Hæ?
– Do komma te Utbjoa og henta campingvogn do kjøpa.

Eg satte kaffien i halsen og tenkte som så mange ganger før; Nå har du drede deg ud igjen... Ingen, absolutt ingen hadde bydd øve meg på auksjonen, så eg hadde ufrivilligt kjypt ei campingvogn. Me kjørte rett te Utbjoa og henta vognå som sto ensom og forlatt på ein bondegård.

Det blei ein påsketur te Sokn me vognå, ellers sto ann ubrukte på gårdsplassen hjemma. Bilen, eller det grønna helvete som eg kalte den, sgo selgas. Opel Zafira va kje bil, det va ein skranglekasse. Men kjøparen likte fargen så salgsmeldingå va klar te å skrivas. Me gjekk inn i campingvognå for å signera.

– Kjekke campingvogn.
– Ja, fra Utbjoa. Vil du kjøb ann?

Og det ville han, så både det grønna helvete og campingvognå forsvant på et blunk.

PS! Eg har slutta å by i auksjonsgrupper.

Til hovedsiden