Vikedal Båthavn

Foto: Erling Jensen - 2023.
Foto: Erling Jensen - 2023.

Tekst: Erling Jensen - 2023
Vikedal Båthavn ligger i Vikedal som er en bygd og tettsted i Vindafjord kommune i Rogaland. Tettstedet ligger på østsiden av Sandeidsfjorden ved utløpet av Vikedalselva.

Ankom Vikedal med bobilen onsdag 26. juli 2023 kl. 14:30. God plass på kaien og kort avstand til toaletter og dusj. Her er også wifi som jeg målte til 45 Mbps. Oversiktlig plass med fin utsikt mot Sandeidfjorden. Pris: 150 kroner pr. døgn. Strøm: 100 kroner pr. døgn.

Foto: Erling Jensen - 2023.
Foto: Erling Jensen - 2023.

Vikedal Vertshus hadde reklameskilt både i sentrum og på campingplassen. På Facebook sto det at de alltid hadde åpent. Flott, en kald pils skal smake, tenkte jeg. Men neida, dørene var stengte og ikke ett menneske var å se. Jeg trasket videre og fant Vikedal Kro og Motell. Der fikk jeg en iskald pils til en grei pris, 99 kroner for 0,5 liter. De hadde flotte lokaler og stor uteplass like ved elven. Jeg fikk også selskap av en sprek kvinne, hun var 97 år.

Foto: Erling Jensen.
Foto: Erling Jensen.

Dagen etter testet jeg dusjen. Her var det hverken betalingsautomat eller tidsbegrensing, man kunne dusje så lenge man ønsket. Senere var jeg igjen på Vikedal Kro, de serverte komle til 189 kroner. Jeg droppet komlen da jeg måtte ha plass til ølet, og bestilte 100 gr. hamburger, pommes frites og bernaisesaus. Veldig god mat til en grei pris, 169 kroner.

Foto: Erling Jensen.
Foto: Erling Jensen.

Vikedal er en rolig og grei plass som anbefales. Terningkast 5.

Til hovedsiden