Elgen i Skudeneshavn

Tekst: Erling Jensen - 29. desember 2021
Eg bråvåkna av et vræl: – Eeeeerling, elgen e her! Eg kveltra meg ud av køyå og bestemte meg for å forklara hu Åse at det e forskjell på ei melkeku og ein elg. 

Når eg kom ner i stuå sto hu Åse me nasen klistra inn i vindusrudå. Og der sto ann, ein diger elg, midt i hagen. Eg henta fotoapparatet, og me sprang begge ut for å ta bilder av dyret. Men akkurat når eg sko te å zooma inn motivet bråsnudde elgen og kom mot oss. Eg forsto med ein gang at denne drøv-tyggaren meine alvor, så eg føyg inn i rekordfart. Men eg fekk nå tatt bilde, selv om det blei litt uklart.

Det var tidligt om morningen, og mange ungar var på vei te skolen. Eg må advara foreldrene, tenkte eg, så eg la ut bilde i facebook-gruppå te Skudeneshavn. Det tok ikkje langa tiå før telefonen ringte.

– E det Erling Jensen?
– Ja.
– Dette e fra Haugesunds Avis, har du sett ein elg?

Eg ga telefonen te hu Åse, det va hu som så elgen fysst. Dessuten e eg redde journalistar. Itte et par timar publiserte aviså ein reportasje om elgen.