The Jealous Bandmaster

Erling Jensen, Egil Bakken og Peter Horton.
Erling Jensen, Egil Bakken og Peter Horton.

Tekst: Erling Jensen
The Jealous Bandmaster var et danseband fra Stavanger som besto av Egil Bakken (keyboard), Peter Horton (sang, gitar) og Erling Jensen (gitar).

Bandet ble startet i oktober 1993 av Egil og Erling. Første spillejobben var på Skipperstuen. Vi "dreit oss loddrett ut". Etter noen måneder fikk vi med oss Peter Horton, og bandet fikk dermed en stemme med canadisk aksent :-)

The Jealous Bandmaster spilte på De Røde Sjøhus, Monarkiet nattklubb i Sandnes, Kverntorget pub, Kronen Gaard, Viste strandhotell og på en rekke arrangement rundt omkring i distriktet. 

Annonse i Stavanger Aftenblad 16. desember 1994.
Annonse i Stavanger Aftenblad 16. desember 1994.

Låvedans på Ualand 22. juli 1994.
Skjortene som ble kjøpt hos Hauge på Torget skulle sette oss i "country-stemning". Det hjalp ikke. Krympet gjorde de også...

The Jealous Bandmaster ble oppløst med denne besetningen i 1995. Den siste spillejobben var i Stav-anger Motorbåtforening 17. mars 1995. 

Bandet gjenoppsto i 1997 med Roy Inge Nilsen (synthesizer og vokal) og Erling Jensen (gitar og kor). Foruten coverlåter ble det nå også spilt egenproduserte låter. 

Første spillejobben hadde vi på Flor & Fjære for Gundersen & Slettebø. Vi spilte blant annet på Piren Pub og på en del privatarrangement. Det ble litt tamt med kun to mann, så senere gikk vi over til 5-manns bandet Amnesia.

Til hovedsiden