Kjellerbandet Amnesia

Tekst: Erling Jensen
Amnesia var et band fra Stavanger som oppsto en gang i slutten av 1990-årene. Målet var ikke å nå de store høyder, men å lage egen musikk, jamme, og ha det gøy. Noen kvelder hadde vi det så gøy at det gikk raskt i glemmeboken. Amnesia ble et treffende navn...

Medlemmene:
Kjetil Fjeld - trommer
Bengt Isaksen (†) - bass
Erling Jensen - gitar
Roy Inge Nilsen - synthesizer og vokal
Jone Johnsen var også en tid medlem som gitarist.

Vi hadde øvingslokale i kjelleren i Kvitsøygata 3. Stavanger Aftenblad skrev en artikkel om stedet i august 2000:

Frihet i kjelleren
Rusler du i området rundt Ryfylkegata en kveld, vil du høre at noe er på gang. Ut fra bygninger som kunne trenge både et strøk maling og kjærlig omsorg, dunker bassen fra band som øver. Som i kjel-leren Jan Andersen leier. Jan er en slags vaktmester i lokalet og spiller i bandet Entity. Kjelleren fun-gerer som øvingslokale for minst 13 band fordelt i fem rom, de mest kjente er kanskje The Chairs, Mighty Dogfood, Theatre Of Tragedy og Tumbleweed. I tillegg inneholder lokalet en scene. Avtalen er at Jan betaler strømregningen og sørger for toalettpapir, dessuten vasker han trappa og gangen en gang i måneden. Til gjengjeld betaler bandene husleia slik at Entity øver gratis.
– Det fungerer så fint så, vi er voksne folk. Bandene kan øve når de vil, alle har nøkler. Vi har regler, men dem husker jeg ikke i hodet, sier Jan.
Nå og da arrangeres konserter med husets band. Publikum er venner, venners venner og folk som får vite om konsertene via jungeltelegrafen.
– Vi annonserer ikke, for da får vi inn de folkene vi ønsker. Dette er jo litt sub. Vi har hatt skjenkebe-villing og pizza og greier. Det funker bra, vi har ikke hatt noen problemer. En gang spilte seks band på én kveld. Det var bånn gass og bra lyd, sier han.

Kassettspilleren sto alltid klar i hjørnet, men som regel glemte Amnesia-medlemmene å sette den på opptak. Men to opptak dukket opp på en sliten kassett. Sangene Sweet Judy og Frames som begge ble komponert av Roy Inge Nilsen.