Velkommen til min hjemmeside!

erlingjensen.net ble etablert i 2008 av Erling Jensen. Nettstedet er Norges største private hjemmeside. Den inneholder lokalhistorie, maritim historie, artikler, litteratur, dikt, musikk, foto og mye mer. Nettstedsstatistikken viser at erlingjensen.net i juli 2021 hadde 22 250 brukere og 46 135 sidevisninger.

Jeg ble født i 1956 og vokste opp i Stavangers østkant. Etter en omflakkende tilværelse har jeg nå funnet roen i den idylliske byen Skudeneshavn. Jeg har skrevet åtte bøker som du finner her.

Øverst til høyre på denne siden under kategorien More finner du flere lenker. Symbolet > betyr at det er underkategorier. Publikasjoner og oppdateringer fra denne siden blir varslet i FB-gruppen erlingjensen.net. I 2007 startet jeg FB-gruppen Lokalhistorie fra Rogaland som nå har passert 15 000 medlemmer. Du er hjertelig velkommen som medlem i gruppene :-)

Her er noen hurtiglenker:


Her kan du søke gjennom alle sidene på erlingjensen.net:


Bibliografi
Vis meg din gitar, og jeg skal si deg hvem du er (Sakprosa 2000)
Stavanger Støberi & Dok (Sakprosa 2008)
Ska sei! (Dialektbok 2009)
Charles - 60- og 70-årenes ville ungdomstid (Roman 2015)
Verket - Fra seil til presse (Sakprosa 2016)
Charles - Et sjømannsliv (Roman 2017)
Skaal Stavanger! (Sakprosa 2019)
Dokken (Sakprosa 2019)
Mer informasjon om bøkene finner du her.

Diskografi
Singler
Brynetryne (2017)
This is no Techno (2018)
Forest Walker (2020)
På ein benk i parken (2020)
Nå e det helg (2020)
Så stille (2020)
Skvettlappar (2021)
Texas Junkie (2021)
26116161 (in memory) (2021)
Kyss meg hardt (2021)
Give me hope (2021) 
Fiskaren (2021) 
Sangene kan du høre på Spotify her, eller på YouTube her.

Deltar på
Bjørn Helges Danseband: Ein fremmandes mann (1990).
Franc Ole Olsen: Hjemma på Piren (2015)
Franc Ole Olsen: Heimlaus (2018)
Bernt Haarr Olsen: Fra dur er vi kommet til moll skal vi bli (2019)



Hvis man ikke kjenner fortiden, forstår man ikke nåtiden og egner seg ikke til å forme fremtiden.
Simone Weil (1909-1943) fransk forfatter.


Dirge Without Music
Av Edna St. Vincent Millay

I am not resigned to the shutting away of loving hearts in the hard ground.
So it is, and so it will be, for so it has been, time out of mind:
Into the darkness they go, the wise and the lovely. Crowned
With lilies and with laurel they go; but I am not resigned.

Lovers and thinkers, into the earth with you.
Be one with the dull, the indiscriminate dust.
A fragment of what you felt, of what you knew,
A formula, a phrase remains, but the best is lost.

The answers quick and keen, the honest look, the laughter, the love,
They are gone. They are gone to feed the roses. Elegant and curled
Is the blossom. Fragrant is the blossom. I know. But I do not approve.
More precious was the light in your eyes than all the roses in the world.

Down, down, down into the darkness of the grave
Gently they go, the beautiful, the tender, the kind;
Quietly they go, the intelligent, the witty, the brave.
I know. But I do not approve. And I am not resigned.