Velkommen til min hjemmeside!

Foto: Jarle Aasland/Stavanger Aftenblad. Redigert av Knut S. Vindfallet.
Foto: Jarle Aasland/Stavanger Aftenblad. Redigert av Knut S. Vindfallet.

erlingjensen.net ble etablert 2008 og har utviklet seg til å bli Norges største private hjemmeside. Her finner du lokalhistorie, maritim historie, anekdoter, biografier, musikk, foto mm. I 2021 var det 222 945 brukere med 539 884 sidevisninger på disse sidene.

Jeg ble født i 1956 og vokste opp i Stavangers østkant. Etter en omflakkende tilværelse på sjø og land har jeg funnet roen i den idylliske byen Skudeneshavn. I mai 2000 utga jeg min første bok. Etter hvert ble det flere, åtte til sammen. Du finner dem her.

En av mine hobbyer er å lage musikk. Jeg har skrevet rundt 30 sanger. Opptakene er gjort hjemme hos meg selv, ikke i et profesjonelt lydstudio. Kvaliteten varierer og resultatet er ikke alltid like vellykket, men jeg prøver ivertfall :-) Sangene finner du her.

Alt som blir lagt ut på disse sidene blir varslet i facebook-gruppen erlingjensen.net. I 2007 startet jeg fb-gruppen Lokalhistorie fra Rogaland. Den har nå passert 15 700 medlemmer. Du er hjertelig velkommen som medlem i gruppene :-)

Her er noen hurtiglenker:


Her kan du søke gjennom alle sidene på erlingjensen.net:


Matros bar ble omtalt i Storhaug bydelsavis i april 2022. Du finner artikkelen her.


Bibliografi
Vis meg din gitar, og jeg skal si deg hvem du er (Sakprosa 2000)
Stavanger Støberi & Dok (Sakprosa 2008)
Ska sei! (Dialektbok 2009)
Charles - 60- og 70-årenes ville ungdomstid (Roman 2015)
Verket - Fra seil til presse (Sakprosa 2016)
Charles - Et sjømannsliv (Roman 2017)
Skaal Stavanger! (Sakprosa 2019)
Dokken (Sakprosa 2019)
Mer informasjon om bøkene finner du her.

Diskografi (Singler)
Brynetryne (2017)
This is no Techno (2018)
Forest Walker (2020)
På ein benk i parken (2020)
Nå e det helg (2020)
Så stille (2020)
Skvettlappar (2021)
Texas Junkie (2021)
26116161 (in memory) (2021)
Kyss meg hardt (2021)
Give me hope (2021) 
Fiskaren (2021) 
Landstrykaren (2021)
Ankerdrammens paradis (2021)
De satans seilbåtene (2022)
Eg komme ikkje hjem i dag (2022) 
Mathilde (2022) 
The battle of the sunflower (2022) 
Førstereisgutten (2022)
Eg vett kje lenger kem du e (2022)
Bollywood by night (2022)
Sangene kan du høre på Spotify her, eller på YouTube her.

Deltar på
Bjørn Helges Danseband: Ein fremmandes mann (1990).
Roy Inge Nilsen: Kan du huska (2001).
Franc Ole Olsen: Hjemma på Piren (2015).
Franc Ole Olsen: Heimlaus (2018).
Bernt Haarr Olsen: Fra dur er vi kommet til moll skal vi bli (2019).
Franc Ole Olsen: Ein plass (2020).


Hvis man ikke kjenner fortiden, forstår man ikke nåtiden og egner seg ikke til å forme fremtiden.
Simone Weil (1909-1943) fransk forfatter.


Dirge Without Music
Av Edna St. Vincent Millay

I am not resigned to the shutting away of loving hearts in the hard ground.
So it is, and so it will be, for so it has been, time out of mind:
Into the darkness they go, the wise and the lovely. Crowned
With lilies and with laurel they go; but I am not resigned.

Lovers and thinkers, into the earth with you.
Be one with the dull, the indiscriminate dust.
A fragment of what you felt, of what you knew,
A formula, a phrase remains, but the best is lost.

The answers quick and keen, the honest look, the laughter, the love,
They are gone. They are gone to feed the roses. Elegant and curled
Is the blossom. Fragrant is the blossom. I know. But I do not approve.
More precious was the light in your eyes than all the roses in the world.

Down, down, down into the darkness of the grave
Gently they go, the beautiful, the tender, the kind;
Quietly they go, the intelligent, the witty, the brave.
I know. But I do not approve. And I am not resigned.